Hoe kun je de lokale ondernemers helpen met Valentijnsdag?

10.03.2021#Algemeen

Woorden schieten te kort op deze Valentijnsdag om je vrienden en familie te vertellen hoe veel je ze gemist hebt het afgelopen jaar.

De kernboodschap van Valentijnsdag had niet treffender kunnen zijn en dit is dan ook een uitgelezen gelegenheid om opnieuw over het belang van het geven van geschenken na te denken. Een bijzonder etentje, lekker genieten van wellness, iets moois voor in de huiskamer of een handgemaakt juweel met een lokaal design, zegt veel meer dan een doosje bonbons in cadeauverpakking. Geef daarom een fantastisch cadeau en steun tegelijkertijd je lokale producenten en het kleinbedrijf: investeer in je buurtwinkeltjes en je lokale restaurantjes, de kunstenaars en ontwerpers.

 

Hier heb je enkele ideeën om je vrienden en familie te verrassen en tegelijkertijd je lokale ondernemers te steunen.

 

Lokale restaurants en kruideniers

Onze houding ten opzichte van eten en voeding is de afgelopen jaren veranderd. We letten meer op wat we eten en waarom. Het gaat ons niet alleen om lekker eten, maar om een meer complete ervaring met oog voor lokale boeren en voedselproducenten en met nadruk op de band met onze gemeenschap. Kijk naar lokale chefs voor ideeën over wat te koken en hoe je gerechten kunt bereiden, waar je blij van wordt. Zorg dat je meer te weten komt over lokale restaurantjes en over kookboeken van chefs, alsmede over bezorgservices voor vrienden die gek zijn op koken. Een cadeaubon voor een heel bijzonder dinertje of iets lekkers laten bezorgen vanuit je eigen buurt, maakt van je Valentijnsgeschenk een ervaring en tegelijkertijd een bijzonder gebaar, waarmee je zegt hoeveel je om iemand geeft. Voedsel voor lichaam en ziel.

Bewust kiezen voor schoonheid

Het gebruiken van lokale ingrediënten om zeepjes, oliën en crèmes te maken, is niets nieuws. Dit gebeurt al eeuwen en wordt in stand gehouden door lokale leveranciers die de traditie in ere houden en met hun assortiment tegelijkertijd rekening houden met de moderne behoeftes. Zorgen voor onze vrienden en familie en voor onszelf is momenteel extra belangrijk en verzorgingsproducten als cadeau zijn essentieel om lekker in je vel zitten.

Handgemaakte sierartikelen voor thuis

We hebben het afgelopen jaar allemaal meer dan ooit thuisgezeten, dus nu is een perfect moment om te investeren in siervoorwerpen, waarmee je jezelf wilt omringen. Ambachtelijke designtafels en -stoelen, en zelfs een krukje kunnen super praktisch zijn voor dagelijks gebruik, terwijl ze er tegelijkertijd jarenlang oogstrelend uitzien. Steun lokale ontwerpers en ambachtslieden door een cadeau te kopen dat levenslang meegaat en de lokale economie een oppepper geeft.

Antieke en maatwerkjuwelen

Het is Valentijnsdag, dus het geven van een sprankelend en mooi geschenk is tijdloos. Laat een artikel op maat maken voor een extra bijzonder iemand of kies een antiek meubel dat uniek is. Probeer iets te vinden dat je dagelijks kunt dragen en waarvan je elke dag kunt genieten, niet iets dat je eens in de twintig jaar tevoorschijn haalt. Een klein moment van glamour en luxe in een jaar vol uitdagingen, gun dat plezier aan je vrienden en familie!

Handgemaakt aardewerk, glasproducten en kunst

Bloemen doen het al jaren goed op Valentijnsdag, dus waarom niet gaan voor een prachtige aardewerken- of glazen vaas, waarin je het hele jaar door bloemen in kunt laten prijken? Er zijn kunstenaars die een keur aan kunstwerken creëren waarmee je je huis kunt opsieren en een beetje schoonheid in het alledaagse kunt brengen. Een foto van een lokaal monument of een schilderij van een opkomende schilder in jouw buurt kan een uitstekende manier zijn om een nieuwe touch te geven aan kamers, waar je het afgelopen jaar veel tijd hebt doorgebracht. Zoek een kunstwerk uit met het oog op een vriend of vriendin en laat ze kennis maken met iets nieuws.

 

Maak keuzes in dit jaargetijde die ten goede komen aan je vrienden, familie en aan de gemeenschap. Besteed tijd aan het onderzoeken van wat jouw buurt uniek maakt en wat je deze Valentijnsdag voor een extra bijzonder iemand wilt kopen.

Wij van Saldodipje willen jou helpen om de geweldige ideeën die jij hebt werkelijkheid te maken. Het tonen van je steun aan vrienden en familie en tegelijk aan de gemeenschap waar je deel van uitmaakt, kan het beste geschenk van allemaal worden

Laatste blogs

Sorry, there are errors on the page: