Leren Spenderen: Spenderen

04.05.2021#Algemeen

In deze blogpost behandelen we het verschil tussen iets willen en iets nodig hebben. We richten een hele andere kijk op het spenderen van je geld en het doen van aankopen. Hiermee willen we je helpen om verstandig te leren spenderen en hoe je door spenderen kan meer kan besparen.

 

Spenderen met een doel

Iedereen koopt af en toe wel graag eens iets, spenderen is namelijk leuk en ook absoluut niet verboden. Het is echter niet goed om te spenderen om te spenderen. Af en toe moet je jezelf de vraag stellen: heb ik dit echt nodig? Kan ik niet zonder? Dit zijn belangrijke vragen op het vlak van spenderen.

Vaak koop je dingen die je absoluut niet nodig hebt maar heel graag wilt. Dit is echter niet de beste manier om geld te besparen. Als je iets niet nodig hebt denk er dan over na om de aankoop links te laten liggen. Dit geeft je meer geld om te sparen. Ook voorkom je zo dat niet in de problemen komt bij onverwachte kosten of als u geld moet spenderen aan iets wat je nodig hebt.

 

Nood om te spenderen?

Wat heb je nodig en wat heb je niet nodig? Dit is een lastige vraag. Hier proberen we een antwoord op te geven. Vaak worden aankopen die je niet nodig in een impuls gedaan. Zo koopt 70% van ons wel eens iets op impuls als we ons niet aan het lijstje houden in de supermarkt. Probeer deze impuls te weerstaan en zie af van de aankoop van een bepaald product. Een impulsaankoop is een aankoop die u oorspronkelijk niet gepland had. Leef een tijdje zonder, heb je na deze periode nog steeds het gevoel dat je iets nodig hebt kan je dit product aanschaffen. Zo vermijd je dat je geld aan onnodige nutteloze zaken uitgeeft.

 

Aanpassing van het spenderen

Voor vele zal effectief nadenken over het spenderen van je geld even gewoon worden. Zelfs de kleine dingen kan je over nadenken en zo besparen. Het is als het ware een schoonmaak van je spendeergedrag. Over elk ding begin je dubbel na te denken of je het wel echt nodig hebt. Je gaat door je oude koopgewoontes heen en gaat opzoek naar nieuwe manieren om te spenderen. Het lijkt misschien veel moeite maar na een tijd wordt dit een gewoonte en is het nadenken over spenderen geen hinder meer. Het komt je financiële situatie enkel ten goede.

 

Besluit over spenderen

Bijna elke maand zijn er wel koopjes waar je je geld aan kan spenderen. Probeer hier zeker rekening mee te houden, door aan verstandig spenderen te doen kan je redelijk wat geld uitsparen. Voordat je van plan bent om je hard verdiende geld te spenderen, denk goed na over hoe hard je deze aankoop nodig hebt. Moest dit niet echt nodig zijn laat de aankoop dan links liggen. Zo bespaar je weer geld uit, dat geld kan elders van pas komen.

Trucjes in de supermarkt

Elke supermarkt gebruikt trucjes. Deze supermarkt trucjes zorgen er niet alleen voor dat je meer tijd maar ook dat je meer geld gaat spenderen in de supermarkt. Vaak zullen deze trucjes je zelfs niet eens opvallen, hier geven we je enkele voorbeelden, zodat jullie niet meer voor de slimme trucjes van de supermarkten vallen.

 

De trucjes in de supermarkt zitten in de opbouw

Het zal je wellicht niet verbazen dat er ook achter de opbouw en indeling van de supermarkten een wetenschap zit. De winkels worden zo ingedeeld of opgebouwd dat je meer geld gaat spenderen tijdens het doen van je aankopen.

De vrolijke kleuren van groenten en fruit

Is het je ook al opgevallen dat groenten en fruit vaak bij de ingang van de supermarkten terug te vinden zijn? Dit wordt gedaan omdat groenten en fruit kleurrijk zijn. Deze mooie variatie van kleuren zorgt ervoor dat je humeur er beter op wordt. Als je blij bent en je goed voelt ga je namelijk meer geld spenderen en extra dingen kopen.

De heerlijke geur van brood

Heb je ook al de broodgeur opgemerkt als je de supermarkt binnenwandelt? Dit is nog één van de trucjes van de supermarkt. Vaak plaatsen ze de broodafdeling in het begin van de winkel. De geur van vers brood zal je hongerig maken en het is bewezen dat je meer zal spenderen en kopen als je hongerig bent.

Winkelopbouw verandering

Tijd voor je wekelijkse inkopen, je hebt de lijst gemaakt en gaat naar gangpad 3. Hier vind je namelijk je soep in blik terug. Wat blijkt nu? De soep is niet meer te vinden in gangpad 3. Dit is veruit één van de meest lastige trucjes van de supermarkten, nu moet je weer op zoek naar je blik tomatensoep. Af en toe veranderen supermarkten de lay-out van hun winkel. Zo veranderen ze goederen van plek. Je moet dan weer heel de winkel doorzoeken en dan ga je meer tijd in de supermarkt spenderen. Ga je meer tijd en geld in de winkel spenderen.

De belangrijkste zaken achteraan

Heb je ook al gemerkt dat melk, eieren en andere zaken die je bijna altijd nodig hebt achteraan in de winkel terug te vinden zijn? De reden hiervoor is dat je dan de hele winkel door moet lopen. Zo koop je altijd wel iets en ga je weer meer geld spenderen dan nodig is.

 

Besluit over de trucjes van de supermarkt

De supermarkten maken duidelijk gebruik van vele trucjes om ervoor te zorgen dat je meer tijd en geld zou spenderen in hun winkel. Probeer zeker niet voor deze trucjes te vallen, het zal je veel geld kunnen besparen. Hoe zorg je ervoor dat je niet voor deze trucjes valt en zo minder geld gaat spenderen? Het beste antwoord daarvoor is om een lijstje te maken en je daaraan te houden. Zo ga je minder geld spenderen in de supermarkt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Sorry, there are errors on the page: