Snel een lening regelen met behulp van bekenden

Ken je dat, dat die kleding-uitverkoop waar je al een tijd op zit te wachten precies plaatsvindt in een maand waarin je banksaldo het net niet toelaat? Of dat die exclusieve sneakers worden gelanceerd vlak voordat je salaris binnenkomt? In dat soort gevallen vind je het misschien lastig om vrienden, familie of kennissen te vragen om je het geld voor een paar dagen of weken te lenen.

Een kortlopende lening kan je helpen om deze kansen niet aan je voorbij te hoeven laten gaan. En zonder jou geld te hoeven geven, kan jouw omgeving je toch helpen om dit voor elkaar te krijgen. We leggen je uit hoe dit in z’n werk gaat met een persoonlijke garantstelling.

Aha, een persoonlijke garantstelling. Wat is dat precies?

Wil je snel en voordelig een kortlopende lening (ook wel mini-lening genoemd) regelen, overweeg dan een persoonlijke garantsteller. Dit is iemand uit je omgeving die bereid is om garant te staan voor de lening die je wilt aanvragen. Deze persoon hoeft jou dus niet zelf geld te geven, maar geeft met een zogenaamde persoonlijke garantstelling aan jou te kunnen helpen in het geval je de lening tijdelijk niet of maar deels kan terugbetalen. Zie het als een persoonlijke verzekering die je meebrengt als je bij de leningverstrekker aanklopt. Een garantsteller biedt de verstrekker meer zekerheid en daardoor kan jij genieten van de meest voordelige leningsvoorwaarden.

Voordelig lenen met een persoonlijke garantstelling doe je zo

Het regelen van een persoonlijke garantsteller is eenvoudig. Bij de aanvraag van de lening wordt door de verstrekker gevraagd naar een garantstelling. Dit kan door middel van een prijzige verzekering maar een persoonlijke garantsteller is altijd de meeste voordelige optie. Degene die garant staat zal ook een aantal documenten moeten insturen die de leningverstrekker zal beoordelen. Denk daarbij aan identiteitsbewijs, recent bankafschrift en een onderlinge overeenkomst.

Is de aanvraag rond, dan hoeft jouw hulp biedende kennis of vriend eigenlijk niet zo veel meer te doen. Jij gaat uiteraard jouw uiterste best doen om de lening volgens afspraak af te lossen. En als dit is gelukt, dan is de garantstelling ook voltooid. Makkelijk toch?

Het alternatief: garantstelling met verzekering

Een garantstelling kan je ook op een andere manier regelen, namelijk via een verzekering. Deze verzekering sluit je af bij een bedrijf en de kosten daarvan komen bovenop de vergoeding van de lening zelf. Kortom, het is een stuk duurder dan als je een persoonlijke garantsteller hebt, dus het is het zeker waard om eerst in je omgeving te kijken of iemand je kan helpen.

Hulp van bekenden inschakelen loont

De voordelen van een persoonlijke garantsteller op een rij:

  • Vrienden, kennissen en familie zijn vaak bereid om jou te helpen. Zo bleek ook uit een recent onderzoek onder jongeren
  • Je hoeft de persoonlijke garantsteller niet om geld te vragen

Een kortlopende lening met een persoonlijke garantstelling is de meest voordelige optie.

Laatste blogs

Sorry, there are errors on the page: