5 artikelen die je best tweedehands kunt kopen

08.04.2021#Spaartips

Nieuw is altijd beter, toch? Niet altijd. In veel gevallen is het de moeite waard spullen tweedehands te kopen omdat ze zo goed als nieuw zijn. En dat kost uiteraard ook een stuk minder.

Hier zijn vijf voorbeelden van zaken die je zo goed als nieuw kunnen zijn:

 

1. Baby- en Kinderspullen

Kinderen groeien erg snel op. Kleren die zes maanden geleden nog pasten, zijn nu ineens te klein; favoriet speelgoed wordt genadeloos afgedankt als er een nieuwer, gaver stuk speelgoed wordt uitgebracht of wanneer het kind het speeltje ontgroeit.

In veel gevallen betekent het dat het artikel nauwelijks is gebruikt of gedragen.

Waarom koop je die artikelen niet tweedehands, zo goed als nieuw maar tegen een fractie van de prijs? Je kunt bijna alles wel vinden voor de eerste paar jaar, tweedehands en zo bespaar je een fortuin.

 

2. Meubels/Inrichting

Als je van plan bent je huis of appartement te renoveren of opnieuw in te richten, is het de moeite waard naar tweedehands meubels te zoeken. In de meeste grote steden is het een komen en gaan van mensen en dat betekent dat er veel tweedehands meubels beschikbaar zijn.

Mensen kunnen nu eenmaal niet alles meenemen wanneer ze verhuizen.

Je kunt alles vinden van bedden tot lampen, van eethoeken tot wasmachines, koffiezetapparaten en alles daar tussenin.

Met een likje verf of wat schuurpapier kun je tafels, nachtkastjes en stoelen aanpassen en een persoonlijk tintje geven en zorgen dat ze bij de rest van je interieur passen.

3. Boeken

Nieuwe boeken kopen is niet goedkoop, vooral als je elke paar weken iets nieuws nodig hebt. In de tweedehands winkel koop je boeken voor een fractie van de nieuwprijs.

Als je zelf veel leest, weet je dat de boeken die na een paar weken alweer worden ingeleverd, vaak nog in zeer goede staat zijn.

En als je een specifiek boek zoekt, kun je het vaak tweedehands vinden via online marktplaatsen zoals AbeBooks en Amazon.

 

4. Elektronica

Wanneer er een nieuwe iPhone, Android of Macbook wordt uitgebracht, zijn er altijd mensen die hun huidige apparaat direct willen vervangen door het nieuwste model, ook al werkt dat ‘oude’ apparaat nog prima. Dit betekent dat je voor een prikkie prima werkende tweedehands computers, camera’s, telefoons, luidsprekers en andere elektronica kunt oppikken.

Het is een goed idee om uit te kijken naar tweedehands “high end” artikelen die vaak voor een zeer zacht prijsje te vinden zijn.

 

5. Auto’s 

Dit is een lastige. Veel mensen waarschuwen tegen het kopen van tweedehands auto’s vanwege de verborgen gebreken die ze kunnen bezitten en die zeer duur kunnen zijn om te laten verhelpen. Maar als je weet wat je doet of een betrouwbare garagehouder kent, kan een gebruikte auto kopen de juiste keuze zijn.

De waarheid is nu eenmaal dat een nieuwe auto al drastisch in waarde daalt wanneer je er mee bij de dealer wegrijdt! En er zijn geweldige auto’s te koop, bijvoorbeeld ex-huurauto’s of auto’s met weinig kilometers, tegen een geweldige prijs.

 

Maar vergeet niet…

Tweedehands artikelen kopen kan de juiste keuze zijn waar je een hoop geld mee kunt besparen, maar zorg dat je alleen op de prijs bespaart en nooit op de kwaliteit of de veiligheid.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Sorry, there are errors on the page: