Het leven draait om ervaringen - 25 ervaringen die u vandaag moet proberen

09.08.2022#Algemeen

Men zegt dat onze ervaring, ons leven vormen en dat je een product bent van wat je hebt meegemaakt.

Door onze ervaringen, heeft iedereen een unieke manier van denken, doen, beslissingen maken, en risico’s nemen.

Wanneer je een fijne ervaring hebt gehad, zal je deze gauw opnieuw willen doen, omdat je al weet dat deze activiteit veilig en comfortabel, je weet waar je aan toe bent. Aan de andere kant, wanneer je eenmaal niet zo’n fijne ervaring hebt gehad, zal je deze niet zo gauw meer doen.

Dus als je erover nadenkt; als je dus het product van eerdere ervaringen bent, waarom wil je steeds iets nieuws proberen? Het is vrij menselijk is om jezelf te herontdekken, en je toekomst bepaald door nieuwe dingen te proberen.

Die momenten, waarbij je je herinnert, dat je daadwerkelijk leeft!

Het is vrij normaal om te denken aan alle fouten waar je spijt van hebt. Maar je hebt eigenlijk nog meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan.

Het is ook enorm gemakkelijk om een routine te ontwikkelen. En daar is ook niet zo veel mis mee, lekker comfortabel en zekerheid is ook fijn. Echter, draait het leven om die momenten, herinneringen en plekken die je niet zo vaak ziet of meemaakt. Het leven is het mooist, wanneer je ook daadwerkelijk je schulp uit komt.

Wanneer we over ervaringen en herinneringen praten, bedoelen we niet zo zeer een vakantie of iets dergelijks. Wij praten over die kleine dingen, die je regelmatig eraan laten herinneren dat het leven zo enorm mooi is.

Iets memorabel meegemaakt?

Mocht je& ‘the Secret life of Walter Mitty’ nog niet gezien hebben, raden wij je aan om deze zo spoedig mogelijk te bekijken.

Walter Mitty is de typische dromer, die een ‘gewoon’ leven leidt, werkend bij het Amerikaanse tijdschrift LIFE. Hij besluit zich bij een online dating website aan te melden, in de hoop om een ‘match’ te vinden met een collega waar hij verliefd op is. Een werknemer van het dating bureau belt Walter op, om te vragen waarom hij onder het kopje ‘memorabele herinneringen’ niets heeft ingevuld. Hij antwoord dat hij gewoon nog niets memorabel heeft meegemaakt.

Dit verandert, wanneer Walter op avontuur gaat. IJsland, Groenland en nog verder; hij is op zoek naar die perfecte foto voor de omslag van LIFE Magazine.

Je hoeft niet per se een waaghals te zijn of naar Groenland te gaan om iets memorabel mee te maken. Je kan ze gewoon vinden in het dagelijks leven. Een gesprekje met een vreemde, via een andere route naar huis gaan of met een boek naar het park toe. Het is enorm belangrijk, om eventjes een keer anders te doen dan normaal. De routine breken, is gezond.

Het streven, is belangrijk

Aan het einde van de dag, het enige wat ons resteert zijn onze herinneringen die voortvloeien uit ervaringen en gebeurtenissen. Om eerlijk te zijn, elke keer dat je streeft om iets anders te doen dan normaal vergroot je de kansen op een memorabele ervaring.

Als je dus dat niet zou proberen zou het leven vrij saai zijn, omdat elke dag gewoon op de andere lijkt. Je wordt dezelfde tijd wakker, je gaat naar werk, je komt thuis, bereidt het avond eten voor, je kijkt een beetje naar de televisie, en je gaat naar bed. Wordt wakker, en de vicieuze cirkel begint opnieuw.

De kleinste beslissingen kunnen de grootste impact hebben. De kleine gesprekken die wij proberen te voeren onder mensen. De ervaringen die wij willen, en nog niet hebben. De plekken die wij willen zien. Dat komt allemaal neer op streven. Het proberen.

Zeg maar gewoon ja

Bijvoorbeeld, de volgende keer dat je collega je vraagt of je iets wilt gaan drinken na werk, zeg gewoon ja. De volgende keer dat er aan je gevraagd wordt of je wilt gaan lunchen, zeg maar gewoon ja. Als er een borrel is met het team of een bijeenkomst, zeg maar ja. Dat zijn mogelijke blijvende herinneringen en ervaringen die u kunt maken door een simpele ja te zeggen.

Het hoeft geen activiteit te zijn waarbij je de wereld op zijn kop zet om een geweldige indruk achter laten. Simpelweg, elke keer dat je iets doet wat niet aan de orde van de dag is, wordt een ervaring.

Denk aan dat ene dagje uit, die ene keer dat je toevallig een aantal uur met een kennis iets hebt gedaan of naar een evenement bent geweest. Het is nu eenmaal een herinnering geworden die niet meer gemakkelijk uit uw hersenen te wissen valt.

Daag jezelf eens uit, en zeg gewoon ja tegen elke uitnodiging die je krijgt, om iets in uw sociale cirkel te gaan doen.

Reizen, een onvergetelijke herinnering

Voor velen is reizen een van de grootste en mooiste ervaringen die men kan meemaken. Reisjournalist Freya Stark zei ooit eens; ‘’om alleen wakker te worden, in een plek die je vreemd is, is een van de meest plezante gevoelens in de wereld’’.

Er staat nou eenmaal geen prijs op de waarde van reizen. De mensen die je ontmoet, de oorden die je ziet, de memorabele momenten die men maakt, en de kennis die je opneemt maken allemaal deel uit van de ervaringen die ons sterker maken.

Zeg nooit nee tegen de kans om te gaan reizen. Als een vriend of vriendin je uitnodigt om te gaan reizen, je partner wilt met de familie op vakantie of je hebt de droom om ergens naar toe te gaan: doen.

Heel veel mensen laten de kans liggen om te reizen omdat zij het geld ervoor niet hebben. Wanneer je terugkijkt op het leven in 10 of 20 jaar, waar zal je dan op terug kijken; het feit dat je die kans op een reis liet liggen, of het feit dat je op een geweldige vakantie bent geweest, die je nooit zal vergeten? Komt het je financieel misschien net niet uit om te reizen? Dan kan een minilening van Saldodipje misschien wel een handige oplossing zijn.

Waarom men reist

De bestemming zal zeker een rol spelen in de memorabelheid van een vakantie, en ook zal het een rol spelen op hoeveel je ervan geniet. Echter is de reden dat wij zoveel van reizen houden: het breken van de alledaagse routines. De socioloog Charles Horton Cooley heeft ooit gezegd: ‘tijdelijk ontsnappen van je werk, is ook tijdelijk ontsnappen van jezelf, en dit is dus het voordeel dat reizen brengt.’

Aan de andere kant, wat als men dat gewoon niet nodig had, om dat we in het dagelijks leven ook gewoon wat vaker ja zeggen tegen de kans op een nieuwe ervaring? Hierop had journalist Bill Bryson het volgende op te zeggen; ‘’voor mij, de grootste beloning van reizen is het meemaken van alledaagse dingen alsof ik het voor het eerst meemaak. Het is alsof je in een positie zit waarbij je vrijwel met niets bekend bent, en dat vrijwel niets meer vanzelfsprekend is.’’

Wat is er gaande?

Er is een populaire quote die rond gaat op social media, namelijk: ‘’ik ben dankbaar voor de nachten die ochtenden werden, vrienden die familie zijn geworden, en dromen die werkelijkheid zijn geworden’’. Het gaat allemaal om die ervaringen.

Pak de krant op, en kijk eens eventjes rond, naar wat er precies gaande is in je stad. De weekend markten, gratis concerten, muziek in het park, galerijen. Er is altijd wel wat te doen.

Laten we het ballet of opera als voorbeeld nemen. Zelfs al ben je maar een beetje nieuwsgierig hiernaar, ga er gewoon heen, puur en alleen om het mee te maken, en nieuwe ervaringen mee te maken. Het is namelijk wat anders dan wat je meemaakt in het alledaagse leven.

Wij zeggen nu ook niet dat een van deze ervaringen direct je nieuwe hobby zal worden. Daar gaat het ook niet om. Het gaat alleen om het ervaren van dingen, ook al is het niet je ding. Hoe weet je immers of je iets leuk vindt of geïnteresseerd bent in iets, als je het nog nooit hebt meegemaakt? Door het te ervaren.

Waar mogelijk, neem een vriend(in), een familielid, een date of collega mee naar een van die nieuwe ervaringen die je zult meemaken. Herinneringen zijn vaak nou net dat tikkeltje leuker, als er iemand anders is die met jou deze kan meemaken.

Herleef die ervaringen, opnieuw, en opnieuw

Het leuke van al die ervaringen, is dat je ze opnieuw kan meemaken, in je gedachten. Soms hoor je een nummer, of ruik je een bepaalde geur, die je zo weer kan meenemen naar die bepaalde plek en tijd. Het neemt ons terug mee, om die ervaring te herbeleven.

Misschien zal je dan direct terugdenken aan een bepaalde vakantie, je jeugd, een zomerliefde of momenten die die u heeft meegemaakt, met geliefden die er niet meer zijn. Wat die herinnering wel niet mag wezen, het is een ervaring die u voor altijd zal bijblijven.

Buiten het feit om dat het leuk is om even terug in die gedachtes te gaan, de lessen die wij uit deze ervaringen trekken, gebruiken wij in alledaagse situaties. Die maken namelijk deel uit, van wie wij nou zijn.

25 ervaringen, die u vandaag nog moet proberen

Als beginnetje, hier 25 ervaringen die u nog moet proberen.

 1. Leer een nieuwe taal.
 2. Neem een bustoer door uw eigen stad
 3. Neem kooklessen
 4. Neem danslessen
 5. Neem een museum toer met gids
 6. Ga lekker stappen, en dansen tot de vroege uurtjes aanbreken
 7. Een dagje uit naar een andere stad
 8. Neem fotografie lessen
 9. Doe een avondje speeddaten
 10. Ga naar een restaurant, en trakteer jezelf op een lekker etentje
 11. Ga naar de opera
 12. Ga naar een amateur theater
 13. Ga naar de buitenlucht bioscoop met vrienden
 14. Neem een toer door het lokale voetbal stadion
 15. Doe mee aan een marathon
 16. Ga naar een muziekoptreden
 17. Neem een ‘roadtrip’, naar welke plek dan ook!
 18. Kijk naar zonsopgang, of zonsondergang
 19. Organiseer een picknick in het lokale park
 20. Begin met yoga
 21. Ga naar een festival
 22. Probeer een nieuwe sport
 23. Brouw je eigen bier
 24. Huur een luxewagen voor een dag
 25. Verzamel geld voor een goed doel

Laat dit allemaal plaatsvinden

Kappen met het alledaagse, het bekende en het comfortabele. Leef voor nieuwe ervaringen. Geen excuses meer, afzeggen is vanaf nu uit den boze, en ‘misschien volgend weekend’ is al helemaal niet meer acceptabel. Als het nu niet gedaan wordt, zal het ook niet meer gebeuren.

Als het geld is wat een probleem voor jou is, waar je ook maar heen wilt, wat je ook maar wilt doen. Bij Saldodipje kunnen wij je helpen.

Een minilening kan een goed punt zijn om te beginnen. Binnen een aantal dagen heb je geld op de rekening, en kun je al beginnen met het maken en creëren van nieuwe ervaringen.

Je kunt een aanvraag binnen 7 minuten doen, met een verfijnde aanvraagprocedure. Je weet meteen of je in aanmerking komt voor een lening.

Begin vandaag nog, met het echte leven.

Laatste blogs

Sorry, there are errors on the page: