Een gids over hoe je geld stress kunt verminderen

13.04.2022#Algemeen

Je leest vaak over onderzoeken die gedaan zijn over de correlatie tussen stress en de algemene gezondheid van de gemiddelde persoon. Het zal je wellicht niet verbazen dat er een groot verband is tussen stress en geldzorgen. Om wat duidelijker te zijn, het tekort hebben van geld. Wat er op de tweede plek komt qua stress-factoren is werk. Zeker geen onbekende voor de meesten!

Voor vele mensen kan dit uitlopen tot een vicieuze cirkel. Meer angst en geldstress leidt natuurlijkerwijs tot een verminderde productiviteit, wat dus leidt tot meer stress.  Of het nou een hypotheek betreft, openstaande schulden, te veel werken of juist weer te weinig zekerheid te hebben op je werk; wanneer ‘geldstress’ en ’werkstress’ samenkomen kan dat een enorm probleem voor de mentale gesteldheid en fysieke gezondheid worden.

Daarom hebben wij een lijst samengesteld, van vier manieren om je geld stress te verminderen.

 

Wees realistisch, en accepteer de situatie.

Het allereerste wat je zult moeten doen is het identificeren van je probleem. Je hebt dus geld stress, en je zult je geldzorgen dus moeten aanpakken. Daarna zal je de knop moeten omzetten, want het maakt niet uit hoe bont je het hebt gemaakt, met de juiste instelling kun je er bovenop komen, en je geld stress verminderen.

 

Actie, geen reactie!

Ga eens langs bij een financiële coach. Er zijn vele aanbieders die je kunnen helpen met het op orde stellen van je financiële zaken, en daarmee kun je je geld stress verminderen met professionele hulp.

Vrienden of familie kunnen ook zeker helpen. Iemand die je stuurt en een objectieve blik kan geven op je financiëel gedrag kan een wereld van verschil maken.

Stel een budget samen, en stel doelen vast voor een bepaalde tijd. Dit kan een maand zijn, een kwartaal, of zelfs een jaar. Probeer je huidige kosten te analyseren, en probeer hier en daar wat kosten te besparen. Deze acties kunnen een enorm verschil maken voor je mentale gesteldheid. Je bent namelijk al bezig met het verbeteren van je situatie, en het zal een enorme hulp zijn om geld stress te verminderen.

Elk probleem, heeft een oplossing!

Af en toe jezelf vertellen dat je probleem niet het einde van de wereld zal inluiden, kan een enorm simpele maar effectieve manier zijn om geld stress te verminderen. Er is altijd een makkelijke oplossing zoals een minilening om even een gat op te vullen aan het einde van de maand.

 

Relax!

Mediteren is een manier om te relaxen, en dat is ook wetenschappelijk bewezen. Het helpt met angst, en kan je fysiek en mentaal helpen om tot rust te komen.

Niet alleen wanneer je in paniek raakt, maar regelmatig mediteren kan een wereld van verschil brengen voor je mentale gesteldheid, en daarmee geld stress verminderen. Je kan op Youtube een ‘how-to-guide’ vinden.

Al met al, welke zorgen je ook hebt, je mentale gesteldheid gaat voor alles. Jouw geld stress verminderen is eenmaal een stuk makkelijker dan dat je denkt!

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Sorry, there are errors on the page: