Persoonlijke lening vs Minilening.

Geen gedoe, zo geregeld.

Een persoonlijke lening is een kredietvorm waarbij meestal een leenbedrag tussen de €2.500 en €75.000 in één keer wordt uitbetaald. Buiten het feit dat het leenbedrag van een persoonlijke lening hoger ligt dan die van een minilening is het terugbetalen er van ook anders. Bij een persoonlijke lening wordt het leenbedrag in termijnen afgelost. De terugbetalingstermijn van een persoonlijke lening ligt tussen de 6 en 95 maanden. Bij een persoonlijke lening wordt er iedere maand een rentebedrag gerekend over het openstaande bedrag.

Bij een minilening is dit anders. Bij Saldodipje heeft u de mogelijkheid om een bedrag tussen de €100 en €1000 euro aan te vragen met een looptijd van 30 of 45 dagen. Terugbetalen gaat in één keer. Hierdoor staat het rentebedrag van te voren vast. In vergelijking met een persoonlijke lening zit u minder lang vast aan een minilening. U bent hier in principe binnen 45 dagen vanaf. Een ideale oplossing wanneer u in een kort tijdsbestek snel een financiële boost nodig heeft.

Wanneer een persoonlijke lening?

Er wordt meestal een persoonlijke lening genomen wanneer er grote uitgaven geplant staan. Dit kan de aankoop van een nieuwe keuken zijn, het kopen van een mooie auto of het uitbouwen van uw woning. Het aanvraagproces van een persoonlijke lening neemt veel tijd in beslag en u zult aan veel vereisten moeten voldoen, waaronder een BKR toetsting. Dit in tegenstelling tot een minilening van Saldodipje . Zodra u uw aanvraag heeft ingediend en u een akkoord heeft gekregen ontvangt u tijdens kantooruren het leenbedrag binnen 24 uur op rekening. Doordat u de persoonlijke lening binnen een langere periode moet aflossen bent u aan het einde van de looptijd veel meer kwijt aan rente dan een minilening. Zo betaald u voor een persoonlijke rekening ter hoogte van €10.000 met een looptijd van 60 maanden bij een rente van 9,40% uiteindelijk een bedrag van €12.458,40 terug. In dit geval zijn de kosten van een persoonlijke lening maar liefst €2.458,40. Wanneer we het over een minilening van Saldodipje hebben van €800 met een looptijd van 45 dagen staat er een vaste rente van 9,83% JKP. U betaald dus maar €9.30 aan rente.

Sorry, there are errors on the page: