6 stappen om je dj-droom werkelijkheid te zien worden

23.02.2022#Algemeen

Bij Saldodipje geloven wij heilig in het aanmoedigen van mensen om hun dromen achterna te gaan. Is iets belangrijk voor jou? Doe er dan alles aan om het tot een goed einde te brengen.

Passie en volharding is hetgeen wat ons doet streven naar het bereiken van onze doelstellingen en dromen.

Muziek is voor vele een passie die voor inspiratie zorgt. Muziek heeft de kracht om ons verschillende emoties te laten voelen. Het kan onze dagelijkse zorgen wegnemen en ons naar een andere dimensie wijzen.

Het is geen verrassing dat zo veel mensen er van dromen om een Dj te worden. Maar hoe begin je hieraan? Zoals wel vaker is het grootste probleem bij het volgen van je dromen, er gewoon aan beginnen. Je weet misschien gewoon niet waar je moet beginnen. Wij geven je tips, zodat jij weet hoe je eraan kunt beginnen.

Luister naar muziek

De eerste en belangrijkste stap is dat je actief naar muziek moet luisteren. Luister naar sets, mixes en liedjes van andere DJ’s op Soundcloud, YouTube of Mixcloud.

Ga naar clubs en luister naar de dj. Creëer een gevoel voor de muziek. Dit helpt met het samenstellen van je eigen set. Hoe begint een set en hoe eindigt een set? Wat gebeurt er in het midden?

Gaandeweg kies je dan favoriete muziekstijl. Ben jij meer geïnteresseerd in housemuziek, elektro, trap, techno of misschien pop? Hou je van een grote drop or kies je eerder voor een complex ritme.

Het weten van welke muziek jij leuk vindt zal je helpen bij het zoeken naar liedjes. Zo kun je ook meer je eigen stijl creëren.

Koop software en uitrusting

Vervolgens heb je software nodig en een dj-uitrusting nodig. Ableton, Traktor en Serate Dj zijn populaire software keuzes.

Naast een software heb je natuurlijk uitrusting om te mixen nodig. Best begin je met een basismodel. Bijvoorbeeld de Pioneer DJM-850 mixer of de Denon DN-X1600 zijn goede modellen om met de beginnen.

Na het aankopen van de software en uitrusting kun je beginnen met verkennen. Je kunt enorm veel leren door dingen uit te proberen. Wij raden je ook aan om filmpjes op YouTube te bekijken.

Volg lessen

Dingen uitproberen en filmpjes zijn allemaal wel goed om te starten maar om echt vooruitgang te boeken neem je beter enkele dj-lessen.

Er zijn enorm veel verschillende lessen, zo kun je bijvoorbeeld lessen specifiek voor software volgen. Voor elke software of dj-uitrusting bestaan zijn er lessen te volgen. Ook kun je lessen volgen waar je leert mixen, beatmatchen or het produceren van je eigen liedjes.

In de meeste steden kun je ook groepslessen terugvinden. Groepslessen niet je ding? Gelukkig bestaan er ook online lessen.

Neem je eigen mix op

Zodra je je comfortabel voelt met je software en je dj-uitrusting is het tijd om je eigen mix samen te stellen.

Het idee is om een reis te maken voor je luisteraar. Je begint op punt A en neem je luisteraar mee op een mooie reis tijdens je mix. Nadat je naar sets van andere dj’s hebt geluisterd zou je wel een idee moeten hebben hoe je dit kunt doen.

Gebruik je software programma om je mix op te nemen en deel deze op Facebook, Soundcloud or Mixcloud.

Deze mix kun je ook gebruiken om jezelf te promoten bij clubs of radiostations.

Breng jezelf naar buiten

Nu moet je zelf beginnen met dj-en. Dit is uiteindelijk toch waarom je het allemaal doet. Het makkelijkst is misschien wel om wat plaatjes te draaien op een houseparty of een verjaardagfeest. Elke kans moet je met beide handen grijpen.

Ga naar nachtclubs en maak connecties. Het is namelijk altijd makkelijker als je iemand in het wereldje kent.

Neem contact op met bars en nachtclubs en vraag of je op minder drukke avonden niet een uurtje of 2 mag draaien. Zo kom je steeds aan meer werk. Wat je ook kunt doen is je eigen feestje organiseren, zo kun je je eigen naam op de affiche zetten.

Geduld en consistentie

Zodra dit allemaal gelukt is het belangrijk om een consistent niveau te behouden. Laat je kwaliteit van mixen en draaien niet dalen. Anders is al het harde werk voor niets geweest.

Stel jezelf een doel. Bijvoorbeeld dat je over 5 maanden draait op een zaterdag in je favoriete nachtclub of dat je samen kunt spelen met een andere dj.

Leer de mensen in de dj en nachtclub wereld kennen, de promotors, andere dj’s en nachtclubeigenaars. Zo kun je aan je profiel en bekendheid werken. Maar naast al dit, heb geduld. Blijf muziek maken en blijf groeien. Succes!

Begin vandaag

Als het op het volgen van je dromen aankomt dan moet je vandaag beginnen.

Het starten en beginnen van je droom is misschien wel de moeilijkste stap, vaak wordt deze gevolgd door geld. Daarom biedt Saldodipje een eenvoudige en snelle kortetermijnlening aan.

Zo kunt u meteen beginnen met het volgen van je dromen. Aanvragen doe je via onderstaande knop en zal niet langer dan 7 minuten duren.

Heb jij een financiële buffer nodig?

Vraag een lening aan

 

Laatste blogs

Sorry, there are errors on the page: