Van een verre reis die in de kosten oploopt tot een lastminuteaanbieding die nèt voor je salarisstorting loopt: soms kun je best wat financiële ademruimte gebruiken. Gelukkig hoef je die droomreis niet op je buik te schrijven. Toe aan vakantie, maar even geen geld? Overweeg dan om geld te lenen voor je vakantie.
De tijden waarin je een exact bestedingsdoel voor je lening nodig hebt, die zijn voorbij. Je kunt namelijk steeds gemakkelijker een lening afsluiten voor een klein bedrag, waarvan je de besteding zelf mag invullen.
Op vakantie gaan is misschien niet de eerste reden die in je opkomt om een lening af te sluiten, maar het kan dus wel gewoon. En waarom ook niet?
Stel, je gaat een verre reis maken en neemt tijdens die reis betaald verlof op, oftewel, je maakt gebruik van je vakantiedagen. Maar voordat je gaat, kom je net wat tekort. Of je wil gewoon net wat ruimer in je bestedingsmogelijkheden zitten. Dan kan een kleine lening uitkomst bieden. Zo krijg je vast wat meer bestedingsruimte, die je gewoon met je volgende salarisstorting weer af kunt betalen.
Heb jij interesse om geld te lenen voor een vakantie? Lees dan snel verder!
Vakanties, die komen er in alle soorten en maten, elk met een eigen prijskaartje. Een weekendje naar de Veluwe heeft uiteraard een totaal ander kostenplaatje dan 3 weken op rondreis door Japan. Dat gezegd hebbende, geven Nederlanders volgens het CBS gemiddeld zo’n 68 euro per vakantiedag uit. Dit is berekend over het jaar 2022.
De verschillen qua een vakantie in het binnenland en in het buitenland zijn significant: in Nederland wordt gemiddeld 45 euro per vakantiedag uitgegeven, terwijl dat in het buitenland gemiddeld 78 euro is.
Deze cijfers schetsen een beeld wat een vakantie kost, maar uiteindelijk ligt het er volledig aan hoe jouw vakantie eruit komt te zijn. Het is verstandig om een maximumbudget op te stellen en aan de hand hiervan je vakantie in te richten. Let er echter wel op dat er verschillende onvoorziene kostenposten bestaan, die het budget van je vakantie al snel uithollen. We zetten ze voor je op een rijtje:
Ga je op vakantie, dan is het raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. Zo ben je gedekt wanneer er onverhoopt iets wordt gestolen, of je ziek wordt in het buitenland. Afhankelijk van je bestemming lopen de kosten van zo’n verzekering op. Let er ook op dat de meeste verzekeringen met werelddekking, geen dekking in de Verenigde Staten en Canada bieden. Dit omdat de zorgkosten daar zo’n 10 keer duurder zijn dan in Nederland.
In veel landen ter wereld moet je tol betalen wanneer je er gebruik van maakt. Die kosten komen dus nog eens boven op de kosten die je maakt om te tanken en te parkeren.
Ga je naar een land buiten de Europese Unie? Dan bestaat er een kans dat je een visum nodig hebt. Zeker wanneer je meerdere landen in een korte periode bezoekt, kunnen de kosten voor deze visa een aanzienlijk deel van je budget opeisen.
Wanneer je geld pint in het buitenland, dan kunnen hier transactiekosten aan verbonden zitten. Met een beetje pech brengt zowel je eigen bank als de bank waarbij je pint kosten in rekening. Soms gaat het om een percentage, maar het kan ook om een vast bedrag gaan. In dit laatste geval, wanneer je telkens een klein bedrag pint, kunnen de kosten flink oplopen.
Het is niet in elk land gebruikelijk, maar in sommige landen is het zo standaard, dat wanneer je geen fooi geeft, je daarop aan wordt gekeken. Denk bijvoorbeeld aan Amerika. Wanneer je hier uit eten gaat, is het gebruikelijk om gemiddeld 15% fooi te geven boven op je rekening. Ook andere dienstverleners ontvangen normaal gesproken fooien, zoals de schoonmakers van je hotelkamer en de portier die je koffers aanneemt.
Je hoort het: de kosten van een vakantie lopen al snel op. Benieuwd wat je kunt doen om zelf de kosten een beetje binnen de perken te houden? We geven je wat tips over hoe je goedkoop op vakantie kunt.
Hoe goedkoop je je vakantie ook maakt, het is fijn om wat financiële ruimte te hebben. Je vakantie wordt een stuk leuker wanneer je je niet druk hoeft te maken over elke euro die je uitgeeft. Heb je deze ruimte niet voordat je op vakantie gaat? Dan kun je overwegen om geld te lenen voor een vakantie.
Wanneer je geld wil lenen voor een vakantie, dan past een persoonlijke lening daar het beste bij. Hiermee weet je namelijk van tevoren precies wat je op je rekening gestort krijgt, en wat de bijkomende kosten zijn om af te lossen. Bovendien is een persoonlijke lening precies dat: deze lening mag jij persoonlijk besteden.
Daarnaast is het aan te raden om voor een relatief klein bedrag te gaan. Je gaat immers op vakantie om even tot rust te komen. Met een kleine lening voor je vakantie kun je je financiële overzicht gemakkelijk bewaren, ben je snel weer aflossingsvrij en loop je minder risico dan wanneer je een grote lening voor je vakantie met een lange looptijd afsluit.
Heb je interesse om een vakantielening af te sluiten, zodat je er even heerlijk tussenuit kunt en je minder druk hoeft te maken over je uitgaven? Dan biedt een lening bij Saldodipje de uitkomst. Bij Saldodipje kun je al een lening afsluiten vanaf 100 euro. Dit noemen we ook wel de Minilening, die oploopt tot 1000 euro. Mocht je wat meer nodig hebben, kijk dan eens naar de Pluslening vanaf 1100 euro tot en met 1800 euro.
Geld lenen bij Saldodipje komt met verschillende voordelen:
Ja, met de Minilening en de Pluslening van Saldodipje kun je vanaf 100 euro tot en met 1800 euro lenen die je kunt besteden aan een vakantie.
Nee, ook aan het uitlenen van een zogenaamde onderhandse lening zitten bepaalde regels verbonden.
Een goedkope vakantie vier je in Nederland. Wanneer je buiten Nederland op vakantie wil, dan zijn landen in Oost-Europa een goed alternatief om kosten te besparen, zoals Albanië, Hongarije en Bulgarije.
Tot €1000
Tot €1800